Հիվանդը պետք է սնվի թեթև՝ նախապատվությունը տալով հիմնականում բանջարեղենին: Պատճառն այն է, որ օրգանիզմի ուժը ծախսվի ոչ թե սնունդը մարսելու, այլ վերականգնողական պրոցեսի վրա: Թեթև սնունդը շատ կարևոր է նաև ստամոքսի համար, որը թույլ չի տալիս գռգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը (քանզի բշտիկը կարող է հայտվել նաև բերանի և քթի խոռոչում): Ջրշաղիկով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում ուտել նաև.
— բանջարեղենային ապուրներ — պարտադիր եփված կաղամբով և ձավարով (կամ այլ տեսակ ձավարեղենով)
— շիլա — վարսակ, բրինձ, ձավար, հնդկաձավար և մաննի
— թեյեր — երիցուկ, անանուխ, մասուր
— հյութեր — բնական քամված բանջարեղենային և մրգային հյութեր (պարտադիր ավելացնելով ջուր)
— բանջարեղեն — դդում, կաղամբ, վարունգ, գազար, սմբուկ և պատիսոն
— մրգեր — բանան, խնձոր, ծիրան և ավոկադո
— յուղազրկված կաթնամթերք առանց փոխարինիչների
— կանաչի — սամիթ, մաղադանոս, սպանախ, նեխուր
Այս մթերքները պատում են բերանի խոռոչի, կերակարփողի և ստամոքսի լորձաթաղանթի պատերը, կանխելով դրանց գռգռումը, ինչը թույլ կտա հեռացնել այտուցվածությունն ու ալերգիկ ռեակցիայի հայտնվելը: